Šebreljski želodec

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

[metaslider id=8288][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

leftOrientatedPattern2ŠEBRELJSKI ŽELODECleftOrientatedPattern2

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Šebreljski želodec – plod znanja in pridnih rok

V preteklosti naj bi s to vrhunsko kulinarično kreacijo zalagali gurmane na Tržaškem in Goriškem, danes pa je šebreljski želodec obvezna »postaja« vsakega, ki da kaj na uživanje svojih brbončic. Ustni viri pravijo, da izdelovanje tega izdelka sega več kot 200 let nazaj, ko so z njim zalagali gurmane na Goriškem in Tržaškem. Danes je šebreljski želodec prepoznaven po svoji specifični ovalni obliki ter senzoričnih in gastronomskih lastnostih. Že leta sodi med zaščitene slovenske proizvode z geografsko označbo, pečat pa mu je priznala tudi evropska komisija. Njegova posebnost je v sestavi kakovostnega svinjskega mesa, majhnega deleža slanine in začimb, svoje pa dodajo tudi tukajšnjo posebni podnebni pogoji za sušenje in zorenje.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_empty_space height=”5″][/vc_column][/vc_row]